Faalangst

Verkeersschool Mark Selen heeft zich gespecialiseerd in geven van rijles voor mensen met faalangst. Het doel is om de cursist het vertrouwen de geven dat hij/zij nodig heeft om in het eigen kunnen te geloven.

In de beginfase van je opleiding hoef je niemand naar huis te brengen zodat je hier al geen rekening mee hoeft te houden. Het moment waarop je dit wel gaat doen wordt samen bepaald. Verkeersschool Mark Selen biedt op deze manier een persoonlijke begeleiding die juist bij jou als individu past.

Het theorie gedeelte kun je op twee manieren afronden. Door een regulier theorie examen of door een individueel theorie examen af te leggen. Hierover adviseert Verkeersschool Mark Selen jou graag persoonlijk.

Het praktijkexamen ronden wij af in twee fases. Een tussentijdse toets (TTT) en het officiƫle faalangst praktijkexamen. Tijdens de TTT krijg je een proef examen op het CBR waarbij je getoetst wordt op je rijden. Je wordt hier getoetst en niet afgerekend op je rijvaardigheid. Na het afleggen van de TTT krijg je een advies van de examinator waaraan je nog samen met jouw instructeur tijdens de rijles kunt gaan werken. Een positieve bijkomstigheid van deze TTT is dat je vrijstelling kunt krijgen voor je bijzondere verrichtingen, wat betekent dat je deze niet meer hoef te doen tijdens het faalangst praktijkexamen. Vervolgens gaan we samen aan de slag met het advies van de examinator om je klaar te stomen voor het faalangst praktijkexamen Het faalangst praktijkexamen duurt 80 minuten en duurt dus langer dan een regulier praktijkexamen. Op het faalangst praktijkexamen heb je een mogelijkheid om een pauze in te lassen tijdens de rit en krijg je een speciaal opgeleide examinator. Na het afronden van de rijopleiding kun je vol zelfvertrouwen zelfstandig op weg.